Despre ISO 14001:2004

Ce este ISO 14001:2004 ?

ISO 9001 (ISO 9001:2008) este acum standardul cu cea mai larga raspandire si aplicare in ceea ce priveste asigurarea indeplinirii conditiilor de calitate ale bunurilor si serviciilor pe care un furnizor le livreaza clientilor sai.

Sistem de Management de Mediu conform cu ISO 14001

Un SMM care indeplineste cerintele ISO 14001:2004 este o unealta la dispozitia managementului care permite unei organizatii, indiferent de marimea, tipul sau domeniul sau de activitate, sa: ... (continuare)

Sistem de Management de Mediu

SMM conform cu ISO 14001 este o unealta la dispozitia managementului, care permite sa:

bullet

identifice si sa controleze impactul asupra mediului a activitatilor sale, produselor sau serviciilor,

bullet

isi imbunatateasca continuu performantele de mediu,

bullet

sa implementeze abordarea sistematica a proceselor, pentru a stabili obiectivele si sarcinilor de mediu, pentru a indeplini aceste obiective si pentru a demonstra indeplinirea lor.

Cum functioneaza ?

ISO 14001:2004 nu specifica nivelurile de performanta de mediu. Daca aceste niveluri de performanta de mediu ar fi specificate, ele ar trebui sa se refere la fiecare domeniu de activitate si acest lucru ar necesita cate un standard referitor la Sisteme de Management de Mediu pentru fiecare domeniu de activitate (pentru fiecare tip de afacere). Insa, nu aceasta este intentia.

ISO are multe alte standarde specifice care se refera la diverse probleme de mediu. Scopul standardului ISO 14001:2004 este de a oferi un cadru specific pentru o abordare strategica a politicii de mediu ale organizatiei, a planurilor si actiunilor sale.

ISO 14001:2004 da cerintele generale pentru un Sistem de Management de Mediu. Ideea de baza este ca, indiferent de activitatea organizatiei, cerintele pentru un SMM eficient sunt aceleasi. Aceasta are ca efect stabilirea de catre organizatie / companie a unui document de referinta pentru a comunica toate problemele de management de mediu clientilor, oragnizatiilor de reglementare, organizatiilor publice si altor parti interesate.

Beneficiile ISO 14001

Standardele pentru SMM

ISO 14001:2004 specifica cerintele pentru un astfel de sistem de management de mediu. Indeplinirea acestor cerinte solicita o evidentiere a obiectivelor organizatiei / companiei, obiective ce pot fi verificate (de audituri) pentru a demonstra ca sistemul de management de mediu este operational, iar actiunea sa este eficienta si conforma cu prevederile standardului.

ISO 14004:2004 furnizeaza liniile directoare cu privire la elementele unui sistem de management de mediu si implementarea acestuia, si trateaza principalele probleme implicate.

Cum poate ISO 14001 sa aduca beneficii afacerii dvs. ?

Abordarea sistematica a standardului ISO 14001:2004 cere organizatiei sa acorde o atentie deosedita tuturor zonelor in care activitatile sale au un impact asupra mediului. Si acest fapt poate conduce la beneficii, cum ar fi urmatoarele:

bullet

reducerea costurilor de gestionare a deseurilor

bullet

economii ale consumului de energie si de materiale

bullet

costuri mai mici de distributie

bullet

imbunatatirea imaginii organizatiei / companiei in fata organelor si organizatiilor legale, a clientilor si a organizatiilor publice

bullet

cadru necesar pentru imbunatatirea continua a performantelor de mediu

bullet

asigura accesul la licitatii (din ce in ce mai multi organizatori de licitatii impun ca o conditie de selectie existenta unui Sistem de Management Mediu certificat)
Solutiile noastre vor raspunde necesitatilor, dorintelor si posibilitatilor dvs.

Suntem deschisi si receptivi, iar contractele incheiate cu clientii nostri respecta intotdeauna directia negocierilor purtate.
Dorinta noastra este sa avem o relatie bazata pe incredere, respect si corectitudine cu toti partenerii nostri.Quality Webinars

Organizam in mod constant webinarii avand ca teme standardele ISO si Sistemele de Management ...

detalii aici ...

Avantajele certificarii ISO

„Certificarea ISO 9001” reprezinta o apreciere a calitatii actului managerial, a bunelor practici din organizatie, a orientarii organizatiei in directia calitatii.

detalii aici ...

Sisteme de Management

Intelegerea complexitatii sistemului este esentiala pentru realizarea unei conduceri efective si eficiente a organizatiei / companiei.

detalii aici ...

Etapele consultantei

... parcurgerea acestor etape este una dintre conditiile necesare pentru a asigura obtinerea unui Sistem de Management adaptat nevoilor si structurii organizatiei / companiei respective ...

detalii aici ...

Modele documente SMC

Care este metoda optima pentru a avea documentatia SMC proprie cu "costuri minime" ?
Cum sa minimizati cheltuielile legate de obtinerea certificatului ?

detalii aici ...

e-Newsletter

Noutati, stiri, articole in domeniul Sistemelor de Management si al conformitatii acestora cu standardele internationale.
Abonati-va aici ...

Follow us !