Noul standard ISO 9001:2008

Precizari importante !

Regulile ISO pentru dezvoltarea standardelor, impun ca acestea sa fie periodic revizuite, astfel incat sa se determine necesitatea modificarii, a mentinerii sau a retragerii acestor standarde.

Prin comparatie cu editia 2000 a standardului ISO 9001, care fata de cea precedenta a reprezentat o revizie cu modificari importante, editia din 2008 – a patra editie a standardului – nu aduce decat clarificari si precizari ale prevederilor deja existente, fara a impune modificari importante ale cerintelor. Aceste clarificari introduse in editia noua, avand la baza experienta utilizatorilor in perioada ultimilor opt ani, au imbunatatit compatibilitatea cu standardul pentru sistemele de management al mediului ISO 14001.

Despre noul standard ISO 9001:2008



Noua editie ISO 9001:2008 nu introduce cerinte suplimentare, nici nu intentioneaza sa schimbe scopul principal al acestui standard.

Nu au fost introduse cerinte noi, dar pentru a se obtine maximum de beneficii din clarificarile standardului ISO 9001:2008, utilizatorii care au implementat un Sistem de Management al Calitatii avand ca referential ISO 9001:2000 (varianta standardului roman este SR EN ISO 9001:2001), trebuie sa faca evaluarea masurii in care noile clarificari si precizari au impact asupra propriului sistem (SMC).

  Daca ati luat hotararea de a proiecta si de a implementa Sistemul de Management al Calitatii propriu organizatiei dvs., este momentul sa va indreptati atentia catre aceasta noua editie a standardului ISO 9001:2008.

  Daca aveti deja implementat si certificat SMC-ul propriu, este bine sa luati mai intai legatura cu organizatia dvs. de certificare si sa puneti la punct un plan de actiuni menite sa realizeze tranzitia la noua editie a standardului.

In conformitate cu reglementarile si comunicatele ISO – IAF, in termen de 1 an de la publicarea noii editii, adica incepand cu luna noiembrie 2009, toate certificarile se vor face numai in baza referentialului ISO 9001:2008, iar incepand cu noiembrie 2010 nu se vor mai emite nici un fel de certificate (ca urmare a auditurilor de supraveghere, de re-certificare sau de certificare pentru utilizatorii noi) in baza referentialului ISO 9001:2000.

Certificatele avand ca referential editia a treia (ISO 9001:2000) trebuie sa aiba valabilitatea maxima pana pe data de 14.11.2010.


Cum va putem ajuta ?

Cum va putem ajuta in actiunea de upgrade a SMC-ului conform referential ISO 9001:2008 ?

Pentru clientii nostri care isi exprima dorinta de a primi ajutorul calificat al unui specialist, am pregatit o serie de actiuni menite sa rezolve rapid si cu costuri minime problemele legate de actualizarea documentatiei SMC conform noului referential ISO 9001:2008.

Iata cateva din aceste actiuni:

  Am pregatit un document explicativ (in format pdf), pe care il oferim in mod gratuit si fara nici o obligatie din partea dvs. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati datele din formularul de mai-jos, sa apasati butonul "Vreau sa descarc documentul in format pdf" si, dupa ce veti confirma ca datele transmise va apartin, veti avea imediat acces la pagina de download a documentului. Acest document va aduce informatii despre modul in care trebuie sa procedati pentru a va conforma cerintelor noului standard al managementului calitatii si in acelasi timp, va prezinta o sinteza a prevederilor modificate - precizari, clarificari - pe care a patra editie a standardului le aduce comparativ cu editia precedenta din 2000.

  In cazul in care, persoana desemnata sa realizeze actualizarea documentatiei intampina probleme in analizarea anumitor prevederi ale standardului si in aplicarea acestora la propriul dvs. SMC, consultantii nostri va stau la dispozitie pentru a va raspunde la intrebari si a gasi solutia optima pentru cazul sistemului dvs. de management ! Aceste servicii - de consultanta la distanta, prin telefon si/sau e-mail, sunt disponibile pentru sume modice. Pentru fiecare caz in parte, va vom informa asupra costurilor, insa va trebui sa stim care sunt problemele pe care le intampinati. De aceea, va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail sales@calitate-management.ro sau sa utilizati formularul de Contact pentru a ne preciza si a ne descrie problema dvs.


  Daca, mai mult decat in situatiile descrise anterior, timpul pe care il aveti la dispozitie nu va este suficient, iar persoana desemnata sa realizeze actualizarea documentatiei are si alte responsabilitati, consultantii nostri va pot rezolva cu profesionalism aceste probleme. Nu trebuie decat sa ne transmiteti cererea dvs. de oferta, utilizand formularul de aici ... Urmati instructiunile ca va vor fi transmise pentru inregistrarea cererii de oferta si in maxim 24 de ore veti primi cotatia noastra, pentru actualizarea documentelor SMC proprii organizatiei dvs.

Descarca document explicativ ...

Prenume, nume  *

E-mail  *

Functia  *

Compania  *

Localitatea  *

Telefon  *


* - informatii necesare: va rugam nu lasati necompletate campurile respective

Avantajele certificarii ISO

„Certificarea ISO 9001” reprezinta o apreciere a calitatii actului managerial, a bunelor practici din organizatie, a orientarii organizatiei in directia calitatii.

detalii aici ...

Sisteme de Management

Intelegerea complexitatii sistemului este esentiala pentru realizarea unei conduceri efective si eficiente a organizatiei / companiei.

detalii aici ...

Etapele consultantei

... parcurgerea acestor etape este una dintre conditiile necesare pentru a asigura obtinerea unui Sistem de Management adaptat nevoilor si structurii organizatiei / companiei respective ...

detalii aici ...

Modele documente SMC

Care este metoda optima pentru a avea documentatia SMC proprie cu "costuri minime" ?
Cum sa minimizati cheltuielile legate de obtinerea certificatului ?

detalii aici ...

Oferta Kit-uri Documente SMC

Principalele kit-uri continand documente SMC necesare oricarei organizatii pentru finalizarea actiunii de proiectare si documentare a Sistemului de Management al Calitatii propriu !

detalii aici ...

Comanda Documente SMC

Produsul (documentele SMC) va fi livrat impreuna cu licenta de utilizare corespunzatoare si (in cazul in care comanda se refera si la alte servicii de consultanta in afara livrarii documentelor), cu contractul (draft) de prestari-servicii.

detalii aici ...

e-Newsletter

Noutati, stiri, articole in domeniul Sistemelor de Management si al conformitatii acestora cu standardele internationale.
Abonati-va aici ...

Follow us on Twitter !